سری گوشی های هواوی Nova 8i همیشه با طراحی چشمگیر همراه بوده
و حتی معمولاً علاوه بر گوشی های میان رده، محصولات تقریباً پیشرو نیز دارد.
اگرچه سری هواوی نوا 9 به تازگی به بازارهای جهانی معرفی شده است
اما یکی از اعضای نسل قبلی آن یعنی هواوی نوا 8 آی به تازگی وارد بلغارستان شده است. برای بررسی این گوشی میان رده هواوی با ما همراه باشید.
مثل همیشه با طراحی Nova 8i شروع می کنیم.
هواوی در این گوشی از نمایشگر 6.67 اینچی بهره می برد
که با وجود اینکه حاشیه های کمی دارد، اندازه کلی این گوشی را نسبتاً بزرگ کرده است. همین حاشیه های کوچک صفحه نمایش جلوه ای مدرن به گوشی بخشیده و در پشت با روکش شیشه ای و طراحی دوربین مشابه سری میت 30 هواوی، ظاهری جذاب در این گوشی داریم.
البته در ساخت این گوشی هم از قاب و هم از پلاستیک پشتی استفاده شده است
که البته با توجه به اینکه با عضوی متوسط و مقرون به صرفه از خانواده نوا 8 روبرو هستیم، دیگر انتظار نمی رفت. اما در کل ظاهر گوشی مدرن است و از قسمت های مختلف این گوشی به خوبی استفاده شده است.
در سمت راست گوشی،
دکمه پاور با حسگر اثرانگشت یکپارچه شده است و در بالای آن دکمه ای برای افزایش و کاهش صدای یک قسمت مشاهده می شود. در بالا شاهد جک 3.5 میلی متری هدفون و البته خروجی برای بلندگوی دوم هستیم. انتهای پایینی جایی است که بلندگوی اصلی، میکروفون اصلی، پورت USB-C و اسلات سیم کارت قرار دارد. در کل باز هم این گوشی طراحی قابل قبولی دارد اما ای کاش قاب پشتی مات داشت تا چربی و اثر انگشت کمتری جذب شود.
در قسمت جلویی گوشی یک صفحه نمایش 6.67 اینچی با حاشیه های باریکی در کناره ها و قسمت بالایی گوشی تعبیه شده است. این مرزها آنقدر باریک شد که هواوی نتوانست سنسورهای مجاورت و سنسورهای نور را در این لبه ها قرار دهد. به همین دلیل در گوشه سمت چپ بالای این نمایشگر شکاف یا شکافی به شکل دیسکی را می بینید که دوربین سلفی در آن قرار گرفته است و در کنار آن سنسورهای رایج دیگر را می بینید.
این پنل از نوع LCD بوده و متاسفانه نرخ رفرش 60 هرتز دارد.
در بین رقبای این گوشی در این بازه قیمتی، اکثر صفحه نمایش ها 90 یا حتی 120 هرتز دارند و 60 هرتز نقطه ضعفی برای این پنل است. روشنایی این پنل می توانست کمی بیشتر باشد اما در عوض دقت رنگ این نمایشگر بالاست و رزولوشن فول اچ دی این پنل همه کارها را واضح و خوب انجام می داد.
اگر هواوی در این گوشی از پنل OLED استفاده کند،
هم میتواند حسگرهای واقع در صفحه برش را زیر پنل بیاورد و هم روشنایی این پنل را بهبود بخشد. اما با توجه به محدوده قیمتی، این شرکت ترجیح می دهد در پرداخت هزینه نمایشگر کمی دقت بیشتری داشته باشد، اما در عوض هزینه بیشتری را برای قسمت دیگری که به آن خواهیم پرداخت هزینه می کند.
مدت ها بود که نام هواوی و اسنپدراگون را با هم ندیده بودیم.
به دلیل تحریم هایی که هواوی با آن مواجه شده است
این شرکت دیگر نمی تواند چیپست بسازد و به همین دلیل به چیپست های کوالکام متوسل شده است. در این گوشی همچنین شاهد پردازنده اسنپدراگون 662 هستیم که دارای لیتوگرافی 11 نانومتری است و اگر حقیقت را بخواهید امروز کمی قدیمی شده است. در کنار این پردازنده 8 گیگابایت رم نیز وجود دارد که حداقل از این بابت کمبودی وجود ندارد. حافظه داخلی این گوشی 128 گیگابایت است که البته با استفاده از کارت حافظه micro SD قابل افزایش است.
در مجموع عملکرد این گوشی با این پردازنده متوسط است; این بدان معنی است که برنامه ها ممکن است با تاخیر کمی باز شوند یا جابجایی بین آنها کمی با تاخیر انجام شود. اما در هر صورت باید بدانید که این چیپست ممکن است برای انجام بازی های سنگینی مانند پابجی یا کال آف دیوتی مناسب نباشد.
صحبت از بازی شد، این را هم باید بگوییم
که این محصول مانند دیگر محصولات سال گذشته هواوی از سرویس گوگل بی بهره است و با اپ گالری استور می توانید اپلیکیشن ها را روی آن نصب کنید. برای نصب اپلیکیشن های فارسی بهتر است به کافه بازار مراجعه کنید. البته این وضعیت هنوز کمی پیچیده است و مثلا اپلیکیشن اسنپ که در کافه بازار است روی این گوشی کار نمی کند و باید اسنپ را از اپلیکیشن گالری دانلود کنید که نسخه مخصوص گوشی های هواوی است.
در پشت گوشی 4 دوربین تعبیه شده
که پرچمدار آن ها دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی این گوشی است.
دارای لنز دیافراگم f/1.9 است و به طور پیش فرض عکس های 16 مگاپیکسلی می گیرد. در کنار این دوربین یک دوربین ماوراء بنفش 8 مگاپیکسلی و سپس دو دوربین دو مگاپیکسلی دیگر داریم که جزیره دوربین پشت این گوشی را پر می کند که هر دو 2 مگاپیکسلی هستند. یکی برای عکاسی ماکرو و دیگری برای اندازه گیری عمق میدان در عکاسی پرتره.
جدیدترین دوربین این گوشی یک دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی است که عملکرد قابل قبولی دارد و لنز آن نسبتا عریض برای گرفتن سلفی های 3 یا 4 نفره است. اما احتمالاً پاشنه آشیل این مجموعه دوربین، پردازنده اسنپدراگون 662 است که در پردازش تصویر نسبت به پردازنده های امروزی ضعیف تر است. این را می توان با محدود کردن فیلمبرداری این گوشی به رزولوشن 1080p درک کرد و در مقایسه عکس های دوربین اصلی و فرابنفش و همچنین تفاوت فاحش رنگ عکس های این دوربین را بهتر درک کرد.
این دو به نظر من از نقاط ضعف اصلی این گوشی هستند
که شاید برای کاربران این گوشی مهم نباشد. خوشبختانه عملکرد دوربین اصلی این گوشی در شرایط نوری مختلف به قدری خوب است که کاربر از این گوشی راضی است اما با توجه به دوربین «64 مگاپیکسلی» نباید انتظار عجیبی از آن داشت. در مجموع این دوربین برای این گوشی خوب عمل می کند
و می تواند در بین رقبای هواوی Nova 8i متمایز شود.
اگرچه عنوان را با باتری شروع کردیم، اما اجازه دهید
با یک حسگر اثر انگشت و یک اسپیکر شروع کنیم. حسگر اثر انگشت در این گوشی که با دکمه پاور ادغام شده است، به سرعت و بدون نقص کار می کند. من شما را نمی شناسم، اما گاهی اوقات حتی سنسورهای دکمه پاور را به سنسورهای داخل نمایشگر ترجیح می دهم.
اسپیکرهای هواوی Nova 8i همچنین می توانند صدای استریو با حجم و حجم خوب تولید کنند که در آن جدایی کانال های صوتی احساس می شود. در مجموع این اسپیکرها نتایج خوبی دارند، بنابراین این گوشی محصولی جذاب برای گوش دادن به موسیقی و تماشای فیلم و سریال است. البته جک هدفون را هم فراموش نکنیم که امروزه در کمتر محصولی شاهد آن هستیم
و لحظه مثبتی برای Nova 8i است.
اما به باتری 4300 میلی آمپری این گوشی می رسیم
که به خودی خود شارژدهی خوبی برای این محصول دارد. اما چیزی که این باتری را متمایز می کند
شارژر 66 واتی است که هواوی برای Nova 8i طراحی کرده است! این شارژر می تواند باتری این گوشی را از صفر تا صد در حدود 40 دقیقه شارژ کند که واقعا عالی است و در دیگر محصولات این دسته دیده نمی شود. از 100 تا صفر این گوشی می تواند تا 5 ساعت صفحه نمایش داشته باشد که نکته خوبی است. در کل باید بگویم که این شارژر سریع یکی از دلایل اصلی خرید این گوشی است.
هواوی Nova 8i تمام آن چیزی است
که ما از یک گوشی مقرون به صرفه از سری نوا 8 انتظار داریم.
اما بازار ایران این روزها رقبای جدی برای این گوشی دارد. محصولاتی مانند Xiaomi Mi 11 Lite یا حتی با بودجه کمی بیشتر، Poco F3 و Galaxy A52، گزینه هایی هستند که این گوشی با برچسب قیمتی 7 میلیون و پانصد هزار تنی باید با آنها مقابله کند. در این بازه قیمتی Poco X3 GT یکی دیگر از محصولاتی است که به تازگی وارد بازار کشور شده است
و می توانید نقد و بررسی آن را در GSM بخوانید. اما در مجموع، اگر از عهده شیائومی یا برندهای
دیگر بر نمی آیید یا حتی سرعت شارژ 66 واتی برایتان مهم است،
این گوشی انتخاب بسیار خوبی است.
اولین دیدگاه را ثبت کنید