Microsoft Surface Studio جانشین سرفیس بوک است. این دستگاه در مدل های مختلف موجود می باشد. یک مدل مجهز به حافظه داخلی 512 گیگابایتی و رم 16 گیگابایتی با پردازنده Core i7 داشتیم که حدود 75 میلیون تومان قیمت دارد. نسخه های گران تر این لپ تاپ بیش از 100 میلیون تومان قیمت دارند.
Microsoft Surface Laptop Studio طراحی جذاب و خاصی دارد. یکی از تغییرات اصلی این لپ تاپ نسبت به نسل های قبل استفاده از لولای آهنربایی است که برای تغییر موقعیت صفحه لپ تاپ می چرخد. ممکن است از خود بپرسید: خوب، فقدان این لولا دقیقاً چه تأثیری دارد؟
عملکرد اصلی این لولا این است که به شما امکان می دهد انتخاب کنید که آیا می خواهید از Surface Laptop Studio به عنوان لپ تاپ یا تبلت استفاده کنید. این به شما این امکان را می دهد که از دستگاه با تنوع بیشتری استفاده کنید و تجربه بهتری داشته باشید. نتیجه یک لپ تاپ هیبریدی حرفه ای است.
البته لازم به ذکر است که صفحه نمایش لپ تاپ سرفیس استودیو جدا نمی شود.
بنابراین حتی اگر بخواهید از آن به عنوان تبلت استفاده کنید، باید وزنی در حدود 1.5 کیلوگرم را تحمل کنید. شاید به همین دلیل است که هنگام کار با آن در 5 دقیقه اول دستان شما خسته می شوند. البته وزن لپ تاپ سرفیس استودیو به اندازه لپ تاپ است. با این حال، این حالت می تواند برای افرادی که می خواهند روی یک دستگاه یا برای استفاده مشابه طراحی کنند، مفید باشد. در این صورت می توان صفحه لپ تاپ سرفیس استودیو را روی میز قرار داد.
همچنین می توان از این لولا برای تنظیم زاویه صفحه نمایش استفاده کرد. برای مثال، میتوانید آن را روی حالت صحنه قرار دهید تا ویدیوها را بهتر تماشا یا پخش کنید. کیفیت لولای به کار رفته در این لپ تاپ بسیار بالا بوده و حس اطمینان را به کاربر القا می کند. به نظر نمی رسد که ما شاهد تضعیف این لولا باشیم که در طول زمان می چرخد.
ظاهر دستگاه نیز زیباست. لبه های بدنه این سطح به شکل گرد تزئین شده است. این دستگاه فقط در یک رنگ نقره ای قابل ارائه می باشد. استفاده از ترکیب آلومینیوم و منیزیم در طراحی دستگاه – دلیل دیگری که حس کار با قدرتمندترین سرفیس مایکروسافت را بهبود می بخشد. لوگوی براق ردموند نیز روی لپ تاپ دیده می شود. از آنجایی که این سطح از دسته لمسی نیز پشتیبانی می کند، می توانید دسته را از طریق قسمت مغناطیسی به دستگاه متصل کرده و آن را شارژ کنید.
مایکروسافت میگوید این خودکار تجربهای مانند کاغذ را در اختیار کاربران قرار میدهد. با این حال، این یک ادعای بزرگ است و در عمل برای رسیدن به این سطح از کارایی کارساز نخواهد بود. اما ویژگی های Slim Pen 2 که توسط این لپ تاپ پشتیبانی می شود بسیار متنوع و جالب است و شما می توانید از این قلم به روش های مختلفی استفاده کنید. البته قلم مذکور همراه لپ تاپ سرفیس استودیو نیست و برای ساخت آن باید هزینه جداگانه ای پرداخت کنید.
وقتی لپ تاپ خود را باز می کنید، باز هم با یک مجموعه با کیفیت روبرو هستید. لبه های اطراف صفحه نمایش نازک هستند و برخلاف رقیب خود، مک بوک پرو 2021، صفحه نمایش بدون بریدگی است. بیشتر فضای پایین صفحه نمایش برای تاچ پد و قسمت استراحت بازو است. به لطف ناحیه بزرگ پد لمسی، می توانید از آن استفاده کنید. دقت و ویژگی های این تاچ پد بر جذابیت آن افزوده است. مانند مک بوک، مایکروسافت بازخورد لرزشی را برای سرفیس ارائه می کند. این ویژگی مانند آنچه در مک بوک دیدیم طبیعی نیست و لرزش های آن بسیار قدرتمند است. البته می توانید با لمس تاچ پد میزان لرزش را به تناسب سلیقه خود کم یا زیاد کنید.
صفحه کلید، مانند بقیه لپ تاپ ها، کیفیت ساخت خوبی دارد و حس تایپ خوبی دارد. این صفحه کلید همچنین نیازهای تایپیست های پرسرعت را برآورده می کند که به حداقل رساندن اشتباهات تایپی کمک می کند. فاصله بین دکمه های صفحه کلید راحت است و مشکلی ندارد. تمامی دکمه های لازم در این کیبورد وجود دارد و کمبودی در آن وجود ندارد. دکمه های این کیبورد نیز دارای نور پس زمینه هستند. فضای زیادی روی کیبورد وجود ندارد، اما کار با آن هنوز مشکلی ندارد.
در کناره های دستگاه موارد مهمی وجود دارد. آنها شامل دو پورت Thunderbolt 4 Type-C و جک 1.5 میلی متری هدفون هستند.
یک افزودنی خوب، Surface Connect نه چندان زیبا است.
همانطور که می بینید، لیست پورت های سرفیس استودیو چندان متنوع نیست و برای بسیاری از کاربران کم است. بنابراین، اگر می خواهید لپ تاپ خود را از طریق درگاه HDMI به یک مانیتور خارجی متصل کنید یا از یک کارت خوان استاندارد و درگاه USB استفاده کنید، باید یک ایستگاه داک اختصاصی نیز خریداری کنید. وای فای 6 و بلوتوث نسخه 5.1 نیز در این محصول موجود است.
اگرچه لپ تاپ سرفیس استودیو فاقد حسگر اثر انگشت است، اما دارای وب کم بسیار باکیفیتی است. وب کم 4 مگاپیکسلی از فیلمبرداری 1080p به همراه تعدادی سنسور دیگر پشتیبانی می کند و همچنین از سیستم باز کردن قفل با تشخیص چهره که با استاندارد هلو ویندوز نیز سازگار است، پشتیبانی می کند.
همانطور که گفتیم لپ تاپ سرفیس استودیو به عنوان تبلت نیز قابل استفاده است. بنابراین مایکروسافت از یک صفحه نمایش لمسی بزرگ 14.4 اینچی در این محصول استفاده کرده است. این نمایشگر از پنل IPS LCD استفاده می کند. با لمس صفحه نمایش، حرکت انگشتان کاربر به سرعت تشخیص داده می شود. این مانیتور از 10 لمس همزمان نیز پشتیبانی می کند. این مانیتور در نوع خود بسیار خوب است، اما بهترین نیست.
تقسیم 160 بر 140 پیکسل و تراکم 2 پیکسل بسیار خوب است و باعث می شود مصرف شارژ دستگاه خیلی زیاد نباشد. این نمایشگر همچنین از نرخ تازه سازی 8 هرتز پشتیبانی می کند که تجربه ای فراموش نشدنی را در اختیار کاربران قرار می دهد. صفحه نمایش Microsoft Surface Laptop Studio حدود 2 درصد از فضای رنگی DCI-P3 و 2 درصد از فضای رنگی sRGB را اشغال می کند. این ارقام نشان می دهد که صفحه نمایش گران قیمت مایکروسافت سرفیس انتخاب جذابی برای طراحان است.
نسبت کنتراست 150:1 برای نمایشگر لپ تاپ با این پنل مناسب است و روشنایی 50 بیتی آن نیز تمامی شرایط نوری را برآورده می کند، البته به رقبایی مانند مک بوک پرو 2021 نمی رسد. اما به دلیل پوشش براق صفحه نمایش در در بیشتر موارد شما یک انعکاس محیط را روی صفحه خواهید دید و در یک محیط بسیار روشن می تواند آزار دهنده باشد.
مایکروسافت این لپتاپ را در دو مدل با پردازندههای Core i5
و Core i7 نسل یازدهم اینتل روانه بازار کرده که ما در دیجیاتو، مدل دوم را در اختیار داریم که توسط ۱۶ گیگابایت حافظه رم LPDDR4X و ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD همراهی میشود. با توجه به قیمت بیش از ۷۰ میلیون تومانی این لپتاپ، انتظار میرفت که پردازنده قدرتمندتری
در این لپتاپ پرچمدار بهکار گرفته شود.
در ابتدا از تستهای مربوط به سرعت حافظه SSD در این لپتاپ آغاز میکنیم. این حافظه SSD از نوع PCIe نسل سوم است و حدود ۴۰ گیگابایت از آن به طور پیشفرض توسط سیستم اشغال شده است. برای اطلاع از سرعت خواندن و نوشتن این حافظه، تست کریستال دیسک مارک را روی آن اجرا کردیم.
بر اساس نتایجی که از این تست بهدست آوردیم، حداکثر سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات توسط این حافظه به ترتیب برابر با حدود ۲۳۰۰ و ۱۲۰۰ مگابایت بر ثانیه است. این ارقام برای یک لپتاپ رده بالا و گران قیمت، قابل قبول نیستند و حتی در رده بهترین حافظههای SSD نسل سوم PCIe نیز قرار نمیگیرند. رقبای این لپتاپ با برچسب قیمتی مشابه و حتی کمتر، حافظه SSD نسل چهارم PCIe را در اختیارتان میگذارند که سرعت آنها تا دو برابر بیشتر است. از طرفی حافظههای SSD نسل جدید نیز بهتازگی روانه بازار شده و عملکرد حیرتانگیزی دارند.
برای سنجش عملکرد پردازنده چهار هستهای Core i7-11370H در این لپ تاپ مایکروسافت، به سراغ بنچمارک CineBench R23 رفتیم و آن را در دو بخش تک هستهای و چند هستهای مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه میتوانید نتایج کسب شده با این لپتاپ را مشاهده کنید.
مایکروسافت سرفیس لپتاپ استودیو موفق شد تا در بخشهای تک هستهای و چند هستهای، بهترتیب امتیازات ۱۵۲۲ و ۵۷۲۲ را کسب کند. در بخش تک هستهای، نتیجه مذکور کاملا رضایتبخش است اما در بخش چند هستهای باز هم با عملکردی معمولی روبرو هستیم. در تست گیکبنچ ۵ هم عملکرد پردازنده سرفیس لپتاپ استودیو در حد و اندازه رقبا نیست. پردازنده این دستگاه به ترتیب توانست در بخشهای تک هستهای و چند هستهای، امتیازات ١۵٢۵ و ۵۴٠٩ را ثبت کند.
حال نوبت به جزئیات پردازنده گرافیکی این محصول میرسد. نسخه Core i7 لپتاپ استودیو به پردازنده گرافیکی انویدیا RTX 3050 Ti تجهیز شده که بر خلاف پردازنده مرکزی این لپتاپ، حرفهای بیشتری برای گفتن دارد. با اینکه مایکروسافت لپ تاپ استودیو یک لپتاپ گیمینگ نیست، اما میتوانید برای اجرای بازیهای نسبتا سنگین هم روی آن حساب باز کنید. در ادامه میتوانید نتایج تستهای گرافیکی تریدیمارک روی این لپتاپ را ببینید.
با این حال طبق تجربه کوتاه من، سرفیس لپ تاپ استودیو میتواند تمام کاربردهای عمومی و حرفهای را با سرعت مناسب پوشش دهد؛ از تدوین ویدیوهای سنگین گرفته تا ویرایش دستهای عکسهای خام و حتی اجرای بازیهای روز. بنابراین میتوانید برای انجام کارهای حرفهای از جمله طراحی با قلم روی این دستگاه حساب کنید.
در بحث فرآیند خنکسازی دستگاه، سرفیس لپتاپ استودیو از سیستم خنککننده با دو فن مخصوص استفاده میکند. عملکرد این سیستم خنککننده به طرز چشمگیری خوب است و به لطف آن، هیچ افت کارآیی در عملکرد دستگاه ایجاد نخواهد شد. حین انجام کارهای سنگین
هم این فنها صدای نسبتا کمی ایجاد میکنند.
Microsoft Surface Laptop Studio از نظر امکانات و کیفیت سیستم صوتی بسیار خوب است. این لپ تاپ دارای یک بلندگوی استریو چهار طرفه است که از فناوری صوتی Dolby Atmos پشتیبانی می کند. این اسپیکرها قابلیت پخش ویدئو، صدا و موسیقی را دارند.
ولوم هم خوبه و کیفیتش هم خوبه.
یکی از جالب ترین ویژگی های سیستم صوتی سرفیس استودیو این است که صدای فراگیر را بدون استفاده از هدفون ارائه می کند. من در حین بازی Metro: Last Light با این پدیده هیجان انگیز روبرو شدم و بدون استفاده از هدفون صدای شخصیت ها و محیط بازی را درست در جایی که منبع صدا بود می شنیدم. ویژگی این ویژگی به قدری جالب است که گاهی صدای برخی از عناصر بازی را از پشت می شنوید و گاهی سرتان را به عقب برمی گردانید. من چنین تجربه ای در لپ تاپ دیگری نداشته ام.
ظرفیت باتری لپ تاپ سرفیس استودیو معادل 58 وات در ساعت است. به نظر می رسد این ظرفیت باتری برای استفاده روزمره مناسب باشد، اما مانند اکثر محصولات مجهز به کارت گرافیک مخصوص، در هنگام کارهای سنگین شارژ کمی دارد. به دلیل این مشکل می توانید نتیجه تست باتری PCM را در این لپ تاپ با روشنایی صفحه نمایش 2 درصد با وای فای روشن مشاهده کنید.
طبق این تست، لپ تاپ سرفیس استودیو در حوالی ساعت 8:30 صبح در طول کار روزانه و نه چندان سخت روشن می ماند. در عوض اگر بخواهید با این دستگاه کارهای سنگین انجام دهید باتری آن کمتر از دو ساعت شارژ نمی شود. برای تماشای ویدیو
در این لپ تاپ می توانید حدود 3 ساعت از آن استفاده کنید.
برای شارژ این محصول باید از آداپتور 102 واتی تهیه شده
توسط Redmondians استفاده کنید. این آداپتور از طریق پورت Surface Connect از طریق آهنربا به لپ تاپ استودیویی متصل می شود. با این حال، حدود 40 دقیقه طول می کشد تا نیمی از ظرفیت باتری سرفیس شارژ شود. اما برای شارژ نیمه دوم باتری
باید یک ساعت و نیم دیگر منتظر بمانید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید